Prima pagina

RASPUNS CATRE SIND.ELIE RADU

 

 

SINDICATUL  NATIONAL  PROFESIONAL  AL DRUMARILOR DIN ROMANIA

Sediul social-BRASOV-Str. M. Kogalniceanu, nr. 13, bl. C1, et.8  -

Sediu contact-BUZAU-Str. Independentei, nr. 63 –; Tel. 0238/72.54.31

Fax.   0238/71.01.86         C.I.F .3774979

  sdn_buzau@yahoo.com/ maria.sind@yahoo.com/sindicatn@yahoo.com

site : www.snpdr.ro                               

 

19.10.2011

BUZAU

 

CATRE,

 

CATRE

SINDICATUL DRUMARILOR “ELIE RADU”

- In atentia domanei Presedinte-Elena Raileanu

 

Spre stiinta: Vicepresedinte-Bozbici Florin

 

Subiect:convocare participare Comitetul Sindicatului Elie Radu.

 

Asigurandu-va de intreaga noastra disponibilitate pentru dialog, in rezolvarea oricaror probleme , va multumim pentru invitatia facuta la Comitetul Sindicatului Elie Radu.

Avand in vedere programul deosebit de incarcat suntem in imposibilitate de a onora invitatia dumneavoastra dar in spiritul bunelor relatii dintre noi, dorim facem urmatoarele precizari:

 

Articolul 5 alineatul (2a) al Convenţiei OIM nr. 154/1981 a negocierilor colective, ratificată de România în 1992 stipulează că „la negocierile colective trebuie să aibă acces toţi angajatorii şi toate grupurile de salariaţi din ramurile de activitate acoperite de convenţie”.

Articolul 8 al aceleiaşi convenţii  întăreşte cele afirmate: „Măsurile luate în vederea promovării negocierilor colective nu vor fi concepute sau aplicate în aşa fel încât să împiedice libertatea negocierilor colective

Tot în sprijinul celor afirmate este şi art. 2(1) al Convenţiei OIM nr. 98/1949 a dreptului de liberă asociere şi dreptului la negocieri colective, ratificat de statul român în 1958: „Organizaţiile salariaţilor şi ale angajatorilor vor beneficia de protecţia adecvată împotriva oricăror acte de intervenţie a unora împotriva celorlalte sau a reprezentanţilor sau membrilor uneia în înfiinţarea, funcţionarea sau administrarea celeilalte”. Aceste prevederi general valabile în lumea civilizată spre care tindem, au fost preluate şi de legislaţia muncii din România.

Astfel, legea stabileşte că negocierile colective pentru încheierea sau modificarea contractelor colective se poartă între cele două părţi, respectiv patronul şi salariaţii, stipulând şi modul cum sunt acestea reprezentate.

De asemenea, art. 7 prevede că „la negocierea clauzelor şi la încheierea CCM părţile sunt egale şi libere”, ori părţile nu pot fi egale şi libere în momentul în care sunt impuse condiţii de participare sau neparticipare părţii care reprezintă salariaţii, dupa cum afirmati dumneavoastra in ceea ce priveste sintagma „singurul Sindicat reprezentativ la nivel de CNADNR statut de partener social care va participa la orice negociere cu CNADNR”, respectiv „Modificari ale CCM 2011”.

 Mai mult, tinem sa va amintim prevederile art.4 din Codul Civil in care se arata ca „dispozitiile privind drepturile si libertatile persoanelor vor fi interpretate si aplicate in concordanta cu Constitutia, Declaratia Universala a Drepturilor Omului, pactele si celelalte tratate la care Romania este parte”, astfel incat introducerea in Agenda de lucru a Comitetului Sindicatului Elie Radu a punctului privind „aderarea membrilor de sindicat ai SNPDR la Sindicatul Drumarilor Elie Radu” tine de INTERVENTIA FORTATA in randul membrilor de sindicat ai SNPDR, de obligare a acestora de aderare la Sindicatul Drumarilor Elie Radu, de incalcare a dreptului salariatului de a adera sau nu la o organizatie.De asemenea, ingerinta in treburile interne dovedita de-a lungul timpului ne duce cu gandul la slabiciunea intervenita in randul membrilor dumneavoastra.

 

Cu scuzele de rigoare, tinem sa precizam ca prezenta reprezinta o scrisoare publica ce va fi afisata pe site-ul SNPDR incepand cu data emiterii.

 

Cu deosebita consideratie,

 

 

PRESEDINTE SNPDR

MARIA MARE

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!